Ajankohtaista verkostossa

Tulossa: Omaishoitajan hyvinvointi -seminaari
  • Ke 17.10.2018 klo 12.30 – 15.45
  • Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus, Ratatie 22, Vantaa

Suomen omaishoidon verkosto järjestää seminaarin omaishoitajien hyvinvoinnista. Maksuttomassa ja kaikille avoimessa seminaarissa etsitään keinoja omaishoitajien hyvinvoinnista huolehtimiseen ja osallisuuden tukemiseen sekä mahdollisuuksia järjestöjen ja kuntien väliseen yhteistyöhön. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Seminaari on tarkoitettu erityisesti omaishoidon parissa työskenteleville järjestöjen ja kuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille, tutkijoille, omaishoitajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Lisätietoja: Jennamaria Lehtola, suunnittelija, Suomen omaishoidon verkosto, jennamaria.lehtola@omaishoitajat.fi tai puh. 020 7806 590

Tule mukaan käynnistämään Keski-Uudenmaan omaishoidon verkostoa!

Tunnistatko omaishoitajan? Haluatko olla mukana edistämässä heidän hyvinvointiaan?

Omaishoidon verkosto tarjoaa omaishoidon parissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille mahdollisuuden vuorovaikutukseen ja oppimiseen.

Keski-Uudenmaan alueellisen verkoston starttitilaisuus pidetään to 20.9.2018 klo 16.30–18.30 Omaishoitokeskuksessa, Myllytien toimintakeskus, Myllytie 11 (3. krs), 04410 Järvenpää. Tilaisuuden tavoitteena on nostaa esiin kumppanuus- ja kehittämistarpeita Keski-Uudellamaalla sekä suunnitella alueellisen verkoston toimintaa.

Alueellinen verkosto on osa valtakunnallista Suomen omaishoidon verkostoa. Alueelliset verkostot toimivat itsenäisesti paikallisista tarpeista lähtien.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot 17.9. mennessä heidi.puumalainen@omaisoiva.net.

 

 

Ethän unohda itseäsi: omaishoitajan rakkaus ja rajat

Taiteiletko työelämän, hoivan ja parisuhteen pyörteissä? Verkoston pääkaupunkiseudun alueellinen työryhmä järjestää omaishoitoperheiden parisuhdeillan. Tilaisuudessa on puhujana Väestöliiton parisuhdetiimin esimies, psykoterapeutti Heli Vaaranen.

Tilaisuus pidetään 25.9.2018 klo 17-19 Seurakuntien talolla Engel-salissa, osoitteessa Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki. Tilaisuuteen voi tulla yksin tai yhdessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset 7.9. mennessä puh. 040 533 2710 Tiina Sirkiä tai sähköpostilla tiina.sirkia@polli.fi. Tervetuloa!

Järjestäjänä toimii Pääomaverkosto, johon kuuluvat FinFami Uusimaa ry, Folkhälsan, Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry, Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ry, Helsingin Alzheimer-yhdistys ry, Helsingin kaupungin omaishoidon toimintakeskukset, Helsingin seurakuntayhtymän diakoniatyö, Inkerikeskus ry, Kehitysvammatuki 57 ry, Omaisena edelleen ry, Omaishoitajaliitto, Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset Polli ry ja Suomen Punainen Risti.

 

30.5.2018 STEA-kylässä -keskustelutilaisuus

Suomen omaishoidon verkosto sai mahdollisuuden kutsua Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) kylään keskustelemaan sote-järjestöjen tulevaisuudesta. Yhteinen tilaisuus järjestettiin 30.5.2018 ja paikalla oli toistakymmentä edustajaa verkoston jäsenjärjestöistä. Tilaisuudessa keskusteltiin tulevaisuuden mahdollisuuksista ja haasteista sekä siitä, miten järjestöjen toiminta tulee muuttumaan jatkossa. Erityisesti järjestöjen toimiminen julkisten palveluiden rajapinnalla puhutti. Lue oheisesta jutusta, mitä järjestöt toivat yhdessä esiin. Suomen omaishoidon verkosto kiittää STEAa keskustelusta!

Ajankohtaista: Suomen omaishoidon verkosto ja STEA keskustelivat järjestöjen tulevaisuudesta

 

20.3.2018 Suomen omaishoidon verkoston kevätkokous
Verkoston kevätkokous pidettiin 20.3.2018 Omaishoitajaliitossa. Kokouksessa hyväksyttiin kaksi uutta verkoston jäsentä, Aivovammaliitto ry ja Lasten omaishoitajat ry. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin verkoston uudet toimintaperiaatteet, joiden myötä toimintaa on tarkoitus kehittää joustavammaksi.

 

Ajankohtaista omaishoidosta

23.5.2018 Työelämän ja omaishoidon yhteensovittamisen keinoja selvitetään

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan parempia keinoja yhteensovittaa työelämä ja omaishoito. Selvityshenkilöksi nimetään apulaisprofessori Laura Kalliomaa-Puha Tampereen yliopistosta. Selvityshenkilön tehtävänä on arvioida mm. mitä lakimuutoksia tarvitaan, jotta työssäkäyvän omaishoitajan toimeentulo, eläketurva tai työterveydenhuolto voidaan varmistaa ja mitkä olisivat muutosten kustannusvaikutukset. Selvityksen on määrä valmistua viimeistään joulukuussa 2018.

 

4.5.2018 Selvityshenkilö Tuija Brax arvioi väliraportissaan järjestöjen roolia uudessa sote- ja maakuntamallissa

Väliraportissa arvioidaan, mitkä ovat tulevaisuudessa järjestöjen toimintamahdollisuudet ja -edellytykset. Raportissa tarkastellaan mm. järjestöjen roolia suhteessa kuntiin ja maakuntiin. Lisäksi selvityksessä arvioidaan kolmannen sektorin mahdollisuuksia toimia kumppanina yksityisen tai julkisen sektorin palveluntuottajille.

Väliraportissa annetaan 19 toimenpide-esitystä mm. maakunnille, kunnille, STEA:lle ja järjestöille. Esitykset liittyvät järjestöjen asemaan, toimintaan ja rahoitukseen. Selvityshenkilö Brax toteaa, että sote-uudistus voi järjestötyön edellytysten kannalta onnistua, jos nämä esitykset toteutetaan. Loppuraportti valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote aiheesta